1-آراستگی و چیدمان مناسب (تعبیه محل مناسب جهت نگهداری ظروف تمیز، قفسه کتاب، و جانمایی درست وسایل که امکان سقوط آنها نباشد و ...)
2-قرار گرفتن کفشها و دمپاییها در محل مناسب و پراکنده نبودن در فضای راهرو؛
3-قرار دادن منظم لباسها در مکانهای در نظر گرفته شده در مرتب بودن فضای کمدها؛
4-نبودن باقیمانده ذرات مواد غذایی بر روی سطوح و کف اتاقها؛
5-پاکیزه بودن قسمتهای زیرین و پشت وسایل موجود در اتاق؛
6-نگهداری مواد غذایی خشک مانند حبوبات، غلات، برنج، ماکارونی و غیره در ظروف فلزی و یا پلاستیکی با درب محکم (این گونه مواد غذایی داخل کیسههای نایلونی نباشد)؛
7-نبودن ظروف شسته نشده داخل اتاقها، زیر تختها و یا داخل کمدها؛
8-تمیز نبودن تمامی وسایلی که از بیرون به داخل اتاق آورده میشوند مانند چمدان، ساک، کفشها و... (قبل از ورود به اتاق)؛
9-خشک کردن وسایل استحمام در نور آفتاب برای جلوگیری از انتشار بیماریهای قارچی و آویزان نکردن در فضای اتاق و راهروها؛
10-عدم استفاده مشترک از لوازم شخصی مانند کیسه حمام و لیف، حوله، تیغ، دمپایی، روسری، کلاه، لباس، وسایل خواب اختصاصی
11-پاکیزه بودن ملحفه ، روباشی و پتو؛
12-قرار ندادن لباسها و جورابهای شسته نشده در اتاق و یا در کنار و روی تخت؛
13-تمیز کردن و نظافت داخل یخچال حداقل هر دو هفته یک بار؛
14-نگهداری باقیمانده کنسروهای باز شده (تن ماهی، رب گوجه و...) داخل ظروف شیشهای تمیز و در داخل یخچال؛
15-قرار ندادن مواد غذایی شسته نشده مانند میوهها و سبزیها در کنار مواد غذایی پخته یا شسته شده در یخچال و خارج کردن سریع مواد غذایی کپک زده از یخچال
16-استفاده از کیسههای روشن برای نگهداری مواد غذایی در یخچال و استفاده نکردن از کیسههای سیاه رنگ بازیافتی؛
17-عاری بودن پرده ها و اتاق از گرد و خاک با رعایت نظافت؛
18-جلوگیری از جمع شدن رطوبت و هوای راکد در فضای اتاقها با تهویه مناسب هوای داخل اتاق از طریق باز کردن پنجرهها؛
19-استفاده نکردن از دخانیات در اتاق و محیط خوابگاه
20-قرار ندادن هر گونه وسایل اضافی از جمله قطعات چوبی، مقوای اضافی، جعبههای چوبی فرسوده و... به عنوان جاکفشی یا جای کتاب و ... در داخل اتاق و در اطراف تحتها؛
21-حفظ آرامش و ایجاد نکردن سر و صدا (مانند صدای بیش از حد رادیو و...، مکالمه با صدای بلند با تلفن در اتاق یا راهروو...,
22-قرار دادن پسماند در سطل درب دار یا کیسه پلاستیکی که بتوان درب آن را بست؛
23-اطلاع رسانی به موقع نقصهای بهداشتی و ایمنی در اتاق و خوابگاه مانند برق، آب، فاضلاب، گاز، وجود انواع حشرات و... به مسئولین؛
24-نگهداری مسئولانه اتاق و آسیب نرساندن به تجهیزات داخل اتاق (درب و دیوار، کفپوش، فرش و...)
25-استفاده نکردن از اجاق برق در اتاق و استفاده از آشپزخانه عمومی برای پخت و پز ؛
نکته؛ برای هر معیار از 1 تا 4 امتیاز در نظر گرفته شده است. بسیار زیاد(4)- زیاد (3) نسبتاً (2) کمی (1)
آدرس: خیابان مدرس -خیابان فرصت شیرازی -روبروی سردخانه بزرگ شیراز